Izjava o zaštiti podataka

Uvod

Tvrtka navedena u impresumu (u nastavku ”mi”) je kao operator ove online ponude odgovorno mjesto za prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka korisnika online ponude u smislu Saveznog zakona o zaštiti podataka (BDSG). Vrlo ozbiljno pristupamo zaštiti Vaše privatne sfere i Vaših privatnih podataka. Prikupljamo, obrađujemo i koristimo Vaše osobne podatke u skladu sa sadržajem ove izjave o zaštiti podataka kao i s primjenjivim njemačkim zakonima o zaštiti podataka, nadasve s BDSG-pm i Zakonom o telemedijima (TMG).

Ovom Vas izjavom o zaštiti podataka želimo izvijestiti o tome koje osobne podatke preko Vas prikupljamo, obrađujemo i koristimo.

Osobni podaci

Osobni podaci su pojedinačni podaci o Vašim osobnim ili materijalnim prilikama. U to spadaju sve informacije o Vašem identitetu poput primjerice, Vašeg imena, Vaše e-mail adrese ili Vaše poštanske adrese. Informacije koje se ne može dovesti u vezu s Vašim identitetom (kao, primjerice, broj korisnika online ponude) se protivno tomu ne ubrajaju u osobne podatke.

Našu online ponudu možete načelno koristiti bez otkrivanja svog identiteta i bez naznake osobnih podataka. Za neke od ponuđenih usluga će se doduše uzeti od Vas osobne podatke. Takve podatke ćemo u načelu prikupiti, pohraniti i koristiti samo za svrhe korištenja ove online ponude, prije svega za pripremu željenih informacija.

Pohrana i obrada osobnih podataka

Vaše podatke ćemo pohranjivati na specijalno zaštićenim poslužiteljima. Oni su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od gubitka, uništenja, mogućnosti pristupa, promjene ili distribucije Vaših podataka od strane neovlaštenih osoba. Pristup Vašim podacima moguć je samo malobrojnim, ovlaštenim osobama. One su nadležne za tehnički, komercijalni ili redakcijski nadzor nad poslužiteljima. Usprkos redovnim kontrolama ipak nije moguća potpuna zaštita od svakog rizika.

Prijenos naših internetskih stranica i Vaših podataka na našim stranicama putem interneta obavlja se načelno nekodirano. Stoga nije isključeno da treće osobe mogu imati uvida u prenešene podatke i/ili mogu njima pristupiti. Preporučujemo Vam da pri odluci uzmete u obzir ovaj aspekt, da li ćete nam i koje podatke prenijeti putem interneta.

Vaši osobni podaci se prenose internetom pod zaporkom. Za prijenos podataka primjenjujemo SSL zaštitu (Secure Socket Layer).

Prijenos osobnih podataka trećim osobama

Vaše osobne podatke načelno prenosimo samo za izvršenje usluga koje želite. Ako u okviru izvršenja usluga angažiramo vanjske izvršitelje, njihov pristup podacima vrši se isključivo za svrhu izvršenja usluge. Tehničkim i organizacijskim mjerama osiguravamo pridržavanje propisa zakona o zaštiti podataka, čime obvezujemo i naše vanjske izvršitelje.

Osim toga podatke ne prosljeđujemo trećim osobama bez Vaše izričite suglasnosti, nadasve ne za promidžbene svrhe. Prosljeđivanje Vaših osobnih podataka vrši se samo ako ste sami pristali na prosljeđivanje podataka ili ako smo na temelju zakonskih odredbi i/ili službenih odnosno sudskih naloga za to ovlašteni ili smo ih obvezni prosljeđvati. Pritom se može raditi prije svega o davanju informacija za svrhe kaznenog progona, obrane od opasnosti ili provedbe prava na intelektualno vlasništvo.

Korištenje naše internetske stranice

Informacije o Vašem računalu

Pri svakom pristupu našoj online ponudi dobivamo, neovisno o Vašoj registraciji, preko Vašeg računala sljedeće informacije: IP adresu Vašeg računala, upit Vašeg preglednika te vrijeme ovog upita. Osim toga prikupljaju se status i količina podataka prenešena u okviru ovog upita. Prikupljamo također i informacije o proizvodu i o inačici primijenjenog preglednika te o operativnom sustavu računala. Nadalje dobivamo podatak o tome s koje internetske stranice je izvršen pristup online ponudi. IP adresa Vašeg računala pritom se pohranjuje samo za vrijeme korištenja online ponude i u nastavku se gasi ili skraćivanjem čini anonimnom. Ostali podaci se pohranjuju na ograničen vremenski rok.

Ove podatke koristimo za obradu online ponude, kako bismo ustanovili i otklonili pogreške, utvrdili  kapacitet online ponude te poduzeli prilagodbe ili poboljšanja.

Uporaba kolačića

Za našu online ponudu – koriste se – kao i na mnogim internetskim stranicama – kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje pohranjuju određene postavke i podatke za razmjenu sa online ponudom od nas preko Vašeg preglednika. Jedan kolačić sadrži u pravilu ime domene s koje je poslana datoteka kolačića, te informacije o starosti kolačića i alfanumeričku oznaku identifikacije.

Kolačići nam omogućuju prepoznati Vaše računalo i odmah učiniti dostupnim eventualne početne postavke. Kolačići nam pomažu da poboljšamo online ponudu i da Vam ponudimo bolju uslugu, koja će Vam biti bolje prilagođena.

Kolačići koje primjenjujemo su takozvani privremeni kolačići, koji se nakon završetka seanse preglednika automatski opet gase.

Većina preglednika je postavljena tako da automatski akceptiraju kolačiće. Vi međutim možete pohranjivanje kolačića onemogućiti ili Vaš preglednik namjestiti tako da Vas obavještava čim se šalju kolačići. Molimo Vas da uzmete u obzir da ćete našu online ponudu eventualno moći koristiti samo ograničeno ili pak nikako, ako odbijate pohranu kolačića.

Google Analytics

Google Analytics koristimo za statističke analize. Google Analytics je služba za analizu internetskih sadržaja korporacije Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94034, USA („Google“). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke, koje se na Vašem računalu pohranjuju i koje omogućuju analizu korištenja internetske stranice s vaše strane. Informacije proizvedene putem kolačića o Vašem korištenju ove internetske stranice u pravilu se prenose na Google-ov poslužitelj u SAD i tamo se pohranjuju.U slučaju aktivacije IP  anonimizacije na ovoj internetskoj stranici Google će Vašu IP adresu unutar država članice Europske Unije ili u drugim ugovornim državama Sporazuma o europskom gospodarskom prostoru prethodno skratiti. Samo će u iznimnim slučajevima Google prenijeti punu IP adresu na neki poslužitelj u SAD i tamo je skratiti. Po nalogu operatora ove internetske stranice Google će koristiti ove informacije, da bi analizirao Vaše korištenje internetske stranice, sastavljao izvještaje o aktivnostima internetske stranice i obavljao daljnje usluge prema operatoru internetske stranice povezane s korištenjem internetske stranice i  interneta. IP adresa, koju je Vaš preglednik dostavio u okviru Google Analytics, neće se povezivati s drugim podacima Googlea. Pohranjivanje kolačića možete onemogućiti odgovarajućim podešavanjem softvera svog preglednika; ipak Vas upozoravamo da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sveukupne funkcije ove internetske stranice u punom opsegu. Inače možete ulaz podataka proizvedenih kolačićem, koji se odnose na Vaše korištenje internetske stranice (uklj. Vašu IP adresu) na Google te obradu ovih podataka od strane Google-a za buduće spriječiti, tako da preuzmete i instalirate plugin preglednika koji je dostupan pod sljedećom poveznicom:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Daljnje informacije o tome naći ćete pod http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de bzw. http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (opće informacije o Google Analytics i zaštiti podataka). Upozoravamo Vas da je na našim internetskim stranicama Google Analytics proširen kodom ” anonymizeIp();” ,  da bi  IP adrese bile učinjene anonimnima, pri čemu se gasi zadnji oktet.

Google AdWords

Koristimo Google AdWords oglašavanje pa samim time i praćenje konverzija. ‘Google Conversion Tracking’ je usluga analize podataka poduzeća Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Ukoliko posjetite našu web stranicu putem Google oglasa u privremenu memoriju Vašeg računala biti će pohranjeni „kolačići“ čija valjanost je 30 dana te se oni ne koriste za osobnu identifikaciju. Prilikom posjeta određenih dijelova naše web stranice ukoliko pohranjeni „kolačić“ još nije istekao, Google-u i nama je to pokazatelj kako ste preko oglasa bili usmjereni na našu stranicu. Svaki oglašivač prima drugačiji „kolačić“ te se stoga oni ne mogu pratiti putem web stranica AdWords oglašivača. Podaci dobiveni iz „kolačića“ koriste se za statistiku konverzija AdWords oglašivača koji su odabrali praćenje konverzija. Oglašivači tako mogu saznati ukupan broj korisnika koju su kliknuli na njihov oglas i bili preusmjereni na njihovu stranicu koja prati konverzije. Međutim, oglašivači ne primaju nikakve podatke koji omogućuju osobnu identifikaciju korisnika te stoga nije moguća veza između Vaših osobnih podataka i podataka o Vašem korištenju stranice. Ukoliko želite onemogućiti „kolačiće“ za praćenje konverzije, svoj preglednik možete postaviti da blokira „kolačiće“ sa domene „googleadservices.com”.

Doubleclick

Koristimo Doubleclick by Google, uslugu koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Doubleclick upotrebljava „kolačiće“ kako bi prikazao Vama relevantne oglase. Vašem će pregledniku biti dodijeljen pseudonimni identifikacijski broj (ID) koji provjerava koji su se oglasi pojavili u Vašem pregledniku i koji su oglasi pregledani. „Kolačići“ ne sadrže nikakve osobne podatke. Upotrebom DoubleClick „kolačića“ Google i njegove partnerske web stranice mogu prikazivati oglase na temelju prethodnih posjeta našim ili drugim web stranicama na Internetu. Podaci prikupljeni uz pomoć „kolačića“ pohranjuju se na serveru smještenom u Sjedinjenim Američkim Državama radi analize. Prijenos podataka Google-a trećim stranama odvija se samo zbog zakonskih propisa ili u kontekstu obrade podataka o narudžbama. Ni u kojem slučaju Google neće prikupljene podatke uspoređivati sa drugim podatcima prikupljenim također od strane Google-a.

Možete spriječiti pohranjivanje „kolačića“ i u bilo kojem trenutku spriječiti prikupljanje, obradu i pohranjivanje podataka ubuduće prilagođavanjem postavki preglednika ili putem sljedećeg linka pod točkom Doubleclick deaktivacija preuzimanjem i instalacijom sljedećeg plugin-a za preglednike: https://www.google.com/settings/ads/plugin

Ipak, upozoravamo Vas kako u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije naše web stranice u potpunosti.

Daljnje informacije

Poveznice prema drugim internetskim stranicama

Naša online ponuda sadrži poveznice prema drugim internetskim stranicama. Ove su poveznice u pravilu obilježene kao takve. Nemamo utjecaja na to u kojoj se mjeri na povezanim internetskim stranicama pridržava važećih odredaba o zaštiti podataka. Stoga Vam preporučamo da se i na drugim internetskim stranicama informirate o odgovarajućim izjavama o zaštiti podataka.

Prava nositelja podataka

Vi imate pravo na informaciju o Vašim pohranjenim podacima i po potrebi pravo na ispravak, blokadu ili gašenje podataka. Mjesto kojem ćete se za to obratiti je naša osoba nadležna za zaštitu podataka.

Suglasnost koju ste jednom dali možete u svakom trenutku opozvati s djelovanjem koje traje i dalje. Osoba kojoj se za to treba obratiti je osoba koja je kod nas nadležna za zaštitu podataka.

Kontakt

Za daljnje informacije u vezi s našim postupanjem sa osobnim podacima molimo da se obratite osobi nadležnoj za zaštitu podataka pri DAW SE.

CAPAROL d.o.o.
Obrtnička 15
HR-10431 Sveta Nedelja

Izmjene ove izjave o zaštiti podataka

Stanje izjave o zaštiti podataka indicirano je naznakom datuma (dolje). Pridržavamo sebi pravo da u svakom trenutku izmijenimo ovu izjavu o zaštiti podataka s djelovanjem koje traje i dalje. Trenutno aktualnu inačicu može se pozvati izravno putem online ponude. Molimo Vas da redovno pretražujete online ponudu i da se informirate o važećoj izjavi o zaštiti podataka.

Izdanje ove izjave o zaštiti podataka: svibanj 2018.